Biografie Nancy Vermeulen

Wetenschapper, Piloot-instructeur en "Life Coach"

 

Er zijn straffe madammen, maar er is straf, straffer en strafst.

En dat is het minste wat je kan zeggen van Nancy Vermeulen...

 

Op haar zesde knutselde ze zelf een sterrenkijker in elkaar met vergrootglazen.

Op haar 15de was ze al gids bij de volkssterrenwacht Urania in Hove en in het Planetarium van Antwerpen. Het hoeft dus niet te verbazen dat zij nadien sterrenkundige werd. Om meer kans te maken astronaut te worden bij de ESA (European Space Agency), werd ze ook lijnpiloot. Ze vloog o.a. met een Airbus 300-vrachtvliegtuig naar Bagdad ... in volle Irak-oorlog.

 

Toen het minder goed begon te gaan in de luchtvaartsector, is ze teruggekeerd naar de wetenschappelijke wereld en deed ze onderzoek aan de Technische Universiteit van Delft en het KMI, waar ze meewerkte aan een nieuw instrument om “klimaatverandering” te meten. Maar vliegen bleef haar grote passie. In haar vrije tijd leidde ze nieuwe piloten op en deed ze aan luchtacrobatie.

 

In 2008 nam ze deel aan de astronautenselecties van de ESA. Slechts één op de tien kandidaten was een vrouw.

In 2009 organiseerde Nancy een "Zero Gravity Flight" voor de Belgische nationale televisie. Ze bracht de verschillende partijen (VRT radio en televisie, Technische Universiteit Delft) bij elkaar, stroomlijnde hun programma’s en coachte de deelnemers tijdens het evenement.

 

In 2010 was ze de hoofdorganisator en commandant van de Mars-simulatie missie "MDRS90". Ze startte dit project op, bracht het aan bij Mars Society-NASA en verkreeg sponsoring om een team te leiden op een "Mars simulatie missie" in het "Mars Desert Research Station" in Utah, U.S.A.

 

Via haar passie voor sterrenkunde, lucht- en ruimtevaart kwam ze in persoonlijk contact met een van de grootste pioniers van de commerciële ruimtevaart industrie, Virgin Galactic oprichter Sir Richard Branson.

 

Nadien werkte Nancy als vlieginstructeur voor professionele lijnpiloten, vloog privé-jets en werd onafhankelijk specialist in "Space Training", om onder andere toekomstige astronauten op te leiden voor de commerciële ruimtevaart.

 

En verder heeft ze nog dromen te over...

"Mocht men mij morgen vragen om wetenschappelijk onderzoek te gaan doen op Mars, dan zal ik geen moment aarzelen!

Lucht- en ruimtevaart, is nog steeds een mannenwereld. Als jong meisje voelde ik al dat mijn weg niet de gemakkelijkste zou zijn. Je moet opboksen tegen een bepaald verwachtingspatroon en daarvoor moet je stevig in je schoenen staan.

Ik heb mijn eigen weg moeten slaan, maar het was de moeite waard, het heeft me gemaakt tot de persoon die ik nu ben!"

CONTACT: info@nancyvermeulen.be

Schrijf in op de nieuwsbrief / Subscribe to newsletter!

* verplicht veld / required

Follow me:

Copyright © 2017-2018 All Rights Reserved by Nancy Vermeulen